Här finns mina favoritrecept. En del av dem är mjölk-och glutenfria, eftersom en av familjemedlemmarna är överkänslig mot gluten och mjölkprotein.
lördag 23 november 2013
Decemberbröd
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1/2 dl torkade aprikoser klippta i bitar
1 dl hela hasselnötter
1/2 dl valnötter
Blanda samman filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt allt det andra.
Blanda väl men försiktigt.
Smörj en stor brödform (3 l) eller klä den med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och pudra över lite mjöl.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 60 minuter i 200 grader, sänk därefter värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.
Täck brödet med folie om det behövs, så det inte bränns.
Brödet mår bäst om det får vila ca 5 timmar i formen efter gräddningen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar