700 g högrev
1 msk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
1 morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk maizena
3 dl rödvin
1 krm torkad timjan
Salt och peppar
3 apelsiner (ca 2 dl färskpressad juice)
0,5 dl socker + 1 dl vatten till karamellisering av apelsinskalet
600 g potatis
200 g färsk chorizo
100 g gröna oliver, skivade
Färsk timjan
1 msk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
1 morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk maizena
3 dl rödvin
1 krm torkad timjan
Salt och peppar
3 apelsiner (ca 2 dl färskpressad juice)
0,5 dl socker + 1 dl vatten till karamellisering av apelsinskalet
600 g potatis
200 g färsk chorizo
100 g gröna oliver, skivade
Färsk timjan
Gör så här
1. Skär köttet i ca 5 cm stora tärningar. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna tills det fått färg runt om och lägg sedan över det i en rymlig gryta.
2. Skiva morot, lök och vitlök. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpurén och lägg över i grytan. Salta, peppra och pudra över mjölet så att det fördelar sig jämnt. Låt tomatpuré och mjöl bli lätt brynt.
3. Tillsätt vin och timjan. Koka upp under omrörning.
4. Skala av det orange skiktet på 2 apelsiner och strimla skalen, pressa samtliga apelsiner.
5. Tillsätt apelsinjuicen i grytan så att köttet täcks. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, späd med lite vatten om det behövs. Det tar 2–3 timmar att få den klar. Förbered garnityret under tiden.
6. Koka apelsinskalen i socker och vatten tills de är mjuka och har blivit karamelliserade. Lyft upp dem på en tallrik.
7. Skala potatisen och skär den i 3 cm stora bitar, slanta korven i 2 cm stora bitar. Stek korven väl och lägg den på en tallrik. Stek potatisen i korvpannan med korvens fett.
8. Tillsätt korv och potatis i grytan när köttet börjar bli klart och låt koka med 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över apelsinskal, oliver och timjan vid servering.
2. Skiva morot, lök och vitlök. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpurén och lägg över i grytan. Salta, peppra och pudra över mjölet så att det fördelar sig jämnt. Låt tomatpuré och mjöl bli lätt brynt.
3. Tillsätt vin och timjan. Koka upp under omrörning.
4. Skala av det orange skiktet på 2 apelsiner och strimla skalen, pressa samtliga apelsiner.
5. Tillsätt apelsinjuicen i grytan så att köttet täcks. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, späd med lite vatten om det behövs. Det tar 2–3 timmar att få den klar. Förbered garnityret under tiden.
6. Koka apelsinskalen i socker och vatten tills de är mjuka och har blivit karamelliserade. Lyft upp dem på en tallrik.
7. Skala potatisen och skär den i 3 cm stora bitar, slanta korven i 2 cm stora bitar. Stek korven väl och lägg den på en tallrik. Stek potatisen i korvpannan med korvens fett.
8. Tillsätt korv och potatis i grytan när köttet börjar bli klart och låt koka med 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över apelsinskal, oliver och timjan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar