torsdag 6 november 2014

Naanbröd

600 g vetemjöl special
5 g salt
25 g bakpulver
150 g vatten
5 g jäst
400 g yoghurt
25 g smör


Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Rör ut jäst i fingervarmt vatten och häll över mjölblandningen. Tillsätt yoghurten och knåda till en ganska kladdig deg. Låt vila minst en timme under fuktig handduk.

Smält smöret och värm en torr stekpanna. Ta upp degen med mjölade fingrar på mjölat bakbord. Skär loss en bit i taget och platta ut den till en halv centimeters tjocklek medan resten av degen vilar under handduken. Pensla den med smör och lägg den med den smörade sidan nedåt i pannan. Pensla den andra sidan med smör medan den gräddas. Förbered nästa bröd.

Vänd brödet efter någon minut när bubblor slagit upp och undersidan fått färg och grädda den hastigt på andra sidan.
Avnjut bröden varma till indisk mat.
Du kan också smaksätta bröden genom att blanda i valfria ingredienser i degen, till exempel, lök, vitlök, ost, kryddor, nötter och/eller torkad frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar