lördag 23 november 2013

Chokladkola med saffran

Från Amelia

150 g mjölkchoklad
100 g äpple och päronpure (barnmat)
1 dl grädde
150 gr socker
100 g flytande honung
1 pkt saffran
En nypa flingsalt
Flingsalt till garnering
.
Gör så här:
1. Koka upp pure, grädde, socker, honung och salt i en tjockbottnad kastrull.
2. Låt det hela koka under omrörning till 118 grader.
3. Ta kastrullen från plattan och rör i bitar av  mjölkchoklad.
4. Tillsätt saffran och blanda allt till en jämn smet (jag märkte här att det i receptet jag fick av Maria inte stått när man skulle ha i den flytande honungen, så jag blandade i den nu men förmodligen skulle den passat bättre att koka ihop tillsammans med grädden och sockret i steg 1). Häll ut smeten på bakplåtspapper.
5. Låt kolan kallna ordentligt.
6. Skär bitar i önskad storlek och strö på några saltflingor på varje kola och slå in dem i smörgåspapper alt cellofan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar