söndag 24 november 2013

Raggpannkaka med päronsalsa

Från Ica Buffe

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl Havremjölk
4 ägg
1 tsk salt
800 g fast potatis
400 g rimmat stekfläsk i skivor
1 msk smör eller margarin


Päronsalsa

• 3 päron
• 1/2 dl pressad citronjuice
• 1/2 dl strösocker
• 1/2 tsk torkad timjan
• 1 msk finhackad färsk ingefära


Sättugnenpå225°C. Vispaihopmjöl,hälftenavmjölkenochsalttillen slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa slätt. Skalapotatisenochrivdenfint.Blandaneri smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Gör resten under tiden.

Päronsalsa:Skala,kärna ur och skär päronen i små bitar. Blanda citronjuice, socker, timjan och ingefära i en kastrull. Tillsätt frukten. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Låt svalna. Stekfläsketimatfettetienstekpanna.Låtrinnapå hushållspapper. Serveraraggpannkakanmedstektfläsk, päronsalsa, rivna morötter och gurkstavar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar