Fläskfärs 300 g
Ägg 3 st
Kalvfond 1,5 msk
Gul lök 1 stor
Salt 1 msk
Färsk rosmarin 1 msk, finhackad
Enbär (hel) 1/2 msk
Grönpeppar (hel) 1/2 msk
Svartpeppar (hel) 1/2 msk
Dijonsenap 1 msk
Ströbröd 3 msk
Smör
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Krossa enbär, grönpeppar och svartpeppar i en mortel. Blanda samtliga ingredienser i en stor bytta.
Värm ugnen till 150 grader. Rulla köttbullarna, hur stora man vill ha är en smaksak. Stek köttbullarna i smör en en het stekpanna, de ska få fin färg runt om. Ta inte för många på en gång, då blir stekpannan kall. Beroende på hur stor stekpanna man har bör mängden ovan delas upp i 3-4 omgångar i stekpannan. Har man möjlighet att använda två stekpannor samtidigt är det ju ett sätt att minska den totala tiden. När kuttbullarna har fått fin färg runt om får köttbullarna bli färdiga i ugnen. De behöver 10-15 minuter i ugnen beroende på hur stora de är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar