söndag 24 november 2013

Korianderkyckling med nudelsallad


Marinad:
1 1/2 msk korianderfrön
3/4 dl japansk soja
1 dl pressad citron
1/2 dl matolja
900 g kycklinglårfilé

Dressing:
1 msk honung
1 msk wasabipasta
1 1/2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1/2 dl vatten

Sallad:
200 g glasnudlar
100 g sockerärter, strimlad
1 gurka, urkärnad och tärnad
1 dl böngroddar
1 dl blad från limebasilika
1 dl blad från thaibasilika
1 dl myntablad

Gör så här
Börja med att marinera kycklingen. Stöt korianderfröna i en mortel. Blanda dem med soja, citron och olja. Lägg kycklingen i en plastpåse, häll i marinaden och knyt ihop. Lägg i kylen för att marinera i cirka 2 timmar.
Vispa ihop honung, wasabipasta, japansk soja, risvinäger och vatten till en dressing.
Koka glasnudlarna i 2 minuter i saltat vatten. Låt rinna av genom ett durkslag, spola dem ordentligt med kallt vatten. Klipp nudlarna med en sax så blir de lättare att blanda med grönsakerna.
Vänd ihop glasnudlarna med grönsaker, groddar och örtblad.
Värm ugnen till 200 grader. Ta kycklingfiléerna ur marinaden och lägg dem på ett ugnsfast fat. Strö gärna på lite stötta korianderfrön. Stek mitt i ugnen i 20–25 minuter.
Blanda 2–3 matskedar av dressingen med nudelsalladen. Servera tillsammans med kycklingen och med resten av dressingen vid sidan om, gärna i små portionsglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar