söndag 24 november 2013

Långkokt anananskyckling


Ananaskyckling:
1 kg kycklingfiléer
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 stor burk ananasringar (ca 550-600g inkl. spad)
salt, peppar, oregano
Stomp:
4 stora potatisar
350g blomkål
1 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar
Grönsaker:
1 knippe sparris
100g cocktailtomater
10 cm gurka
1 kruka sallad
1. Ansa kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med smör samt pressad vitlök och bryn kycklingfiléerna ca 2 minuter per sida tillsammans med kryddor.
2. Dela varje gul lök till stora klyftor och stek dessa lite snabbt i smör.
3. Fördela ut ananasringarna i botten av Crock Poten. Lägg ut kycklingfiléerna och löken ovanpå. Häll på ananasspadet över och fördela sedan ut de sista ananasringarna ovanpå. Krydda och låt sedan stå på lägsta värmen i minst 3 timmar men gärna uppåt ca 6 timmar.
4. Koka blomkål och skalad potatis. När de mjuknat, slå av vattnet och mosa alltihop med en potatismosare. Blanda ned creme fraiche och smaka av med kryddor. Servera med kycklingen, lättkokt sparris (5 min i saltat vatten) och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar