onsdag 11 januari 2017

Stekt lax med nudlar och sesamgrönsaker

1 portioner nudlar
3/10 rödlök 
3/10 röd paprika 
63 g färsk broccoli 
3/10 msk finhackad ingefära 
ca 150 g laxfilé 
salt och peppar 
3/10 msk olja 
3/10 - 1/2 tsk sambal oelek 
1/2 msk sesamfrö 
3/10 lime 
3/10 kruka thaibasilika

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och finhacka ingefäran.
  4. Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Stek broccoli och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprika, ingefära, sambal oelek och sesamfrö. Låt steka vidare 1 minut. Skär limen i klyftor.
  6. Servera laxen med nudlar och grönsaker. Toppa med thaibasilika och servera med en limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar