4 P
400 g fläskfilé
1/2 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
1 - 2 rödlökar
1/2 dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°C.
Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter
Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter
Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.
Till servering: Servera med tzatziki och färskt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar