onsdag 11 januari 2017

Grekisk pyttipanna

4 P

400 g fläskfilé
1/2 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
1 - 2 rödlökar
1/2 dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
salt och peppar


Sätt ugnen på 200°C.

Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter

Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.

Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter

Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.

Till servering: Servera med tzatziki och färskt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar