onsdag 11 januari 2017

Sambalkyckling med sotad paprika och salladslök

Kyckling
650 gram kycklingfilé(er), tinad, minutkycklingfilé
3 msk japansk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung, flytande
1 klyfta(or) vitlök
1 msk rapsolja, till stekning

Sotad paprika
1,5 st paprika(or)
0,5 knippa(en) salladslök
2 klyfta(or) vitlök
1 msk rapsolja, till stekning
0,5 msk sesamolja
0,5 msk risvinäger

Tillagning
Kyckling

Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
Sotad paprika

Skölj och skär paprikan i bitar. Skär salladslöken i 3 cm bitar och skala och skiva vitlöken.

Hetta upp en stekpanna på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad.

Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja och rör om. Strössla över sesamfröna.
Kyckling

Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen på båda sidor ca 3-4 min tills den är helt genomstekt.Servera genast med sotad paprika och nykokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar