50 g jäst
5 dl vatten
50 g smör
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
9-10 dl glutenfri mjölmix
5 dl rismjöl
5 dl vatten
50 g smör
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
9-10 dl glutenfri mjölmix
5 dl rismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Smula jästen i en bunke. Blanda smält smör med vattnet så att det blir fingervarmt. Häll det i samma bunke som jästen så att det löses upp. Häll lite i taget. Rör i sirap och salt. Häll sedan i rismjölet och 7 dl av mjölmixen blandad med bakpulvret.
Arbeta degen (gärna i en hushållsassistent) och låt den jäsa övertäckt i 20 minuter. Tillsätt resten av mjölmixen efter jäsningen.
Dela upp degen i fyra delar och lägg en bit på var sitt bakplåtspapper. Forma degen till små bollar och kavla ut till kakor som är ca 1/2-1 cm tjocka.
Lägg bröden på plåtar, nagga dem och låt dom jäsa övertäckta i minst 45 minuter.
Pensla till sist bröden med smält smör och grädda i ugnen i 8 minuter.
Låt sedan kakorna kallna på galler under duk.
OBS! Allt bröd som inte äts direkt måste frysas in. Detta är ett bröd som inte håller sig fräscht och luftigt om man låter det vara framme
Sätt ugnen på 250°. Smula jästen i en bunke. Blanda smält smör med vattnet så att det blir fingervarmt. Häll det i samma bunke som jästen så att det löses upp. Häll lite i taget. Rör i sirap och salt. Häll sedan i rismjölet och 7 dl av mjölmixen blandad med bakpulvret.
Arbeta degen (gärna i en hushållsassistent) och låt den jäsa övertäckt i 20 minuter. Tillsätt resten av mjölmixen efter jäsningen.
Dela upp degen i fyra delar och lägg en bit på var sitt bakplåtspapper. Forma degen till små bollar och kavla ut till kakor som är ca 1/2-1 cm tjocka.
Lägg bröden på plåtar, nagga dem och låt dom jäsa övertäckta i minst 45 minuter.
Pensla till sist bröden med smält smör och grädda i ugnen i 8 minuter.
Låt sedan kakorna kallna på galler under duk.
OBS! Allt bröd som inte äts direkt måste frysas in. Detta är ett bröd som inte håller sig fräscht och luftigt om man låter det vara framme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar