tisdag 10 januari 2017

Vegetarisk korma

1 gul lök 
1 blomkålshuvud (à ca 800 g) 
100 g champinjoner 
1 tsk hel kardemumma 
1 msk hel eller malen spiskummin 
100 g smör 
1/2 dl russin 
1 msk gurkmeja 
1/2 msk socker 
1 1/2 tsk salt 
1 1/2 dl vatten 
1 1/2 dl kokosgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl 
1 1/2 dl riven kokos 
4 dl getyoghurt (3 %) 
1 kruka hackad koriander

Gör så här
  1. Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skär champinjonerna i kvartar.
  2. Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel.
  3. Smält smöret i stor stekpanna eller wok. Fräs lök med kardemumma och spiskummin 2 minuter i smöret. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och salt. Rör om och låt fräsa under lock 5–7 minuter. Rör då och då.
  4. Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca 2 minuter utan lock.
  5. Rör ner yoghurten och den hackade koriandern. Låt sjuda 1 minut under lock.
  6. Servera grytan med ris och gärna naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar