200 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
2 1/2 dl finax mjölmix
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
2 1/2 dl finax mjölmix
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen när det har smält. Blanda i socker och ägg. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Häll smeten i en långpanna ca 20x35cm klädd i bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och vänd kakan på ett annat bakplåtspapper..
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen när det har smält. Blanda i socker och ägg. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Häll smeten i en långpanna ca 20x35cm klädd i bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och vänd kakan på ett annat bakplåtspapper..
1 dl kokosgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad (OBS mjölkfri)
100 g smör
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad (OBS mjölkfri)
100 g smör
Gör så här:
Blanda kokosgrädde, socker, sirap och blockchoklad i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills det blivit 118-120°. Ta av från plattan och rör i smöret klickvis. Bred ut fudgetoppingen på kakan och låt det svalna en liten stund. Ställ sedan in kakan i kylen för att stelna ordentligt. Skär kakan i små rutor.
Blanda kokosgrädde, socker, sirap och blockchoklad i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills det blivit 118-120°. Ta av från plattan och rör i smöret klickvis. Bred ut fudgetoppingen på kakan och låt det svalna en liten stund. Ställ sedan in kakan i kylen för att stelna ordentligt. Skär kakan i små rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar