torsdag 2 januari 2014

Rödbetskaka med saffranscreme


4 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker

0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 msk kanel
0,5 tsk malen eller riven muskotnöt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl raps - eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
3 dl valnötter, hackade

Saffrans crème:
200 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
0,5 g saffran

Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rödbetor och valnötter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten. Blanda sedan allt till saffrans krämen och kör ihop det till en smet med elvispen. Bred på den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar