400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
½ gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
75-100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk soja, glutenfri
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
svartpeppar
Tillagning
Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor, tunn fyrkant (cirka 30 * 25 centimeter). Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika bitar.
Skala och finhacka löken. Bre senap på varjen färsbit, men lämna 1 centimeter runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar.
Stek färsrutorna i 1 msk smör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
Häll på soja och vatten, vin eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.
Servera färsrutorna med skyn och gärna en ljummen pastasallad med körsbärstomater, oliver och färsk basilika.
Receptet kommer från tidningen Buffé nr 1 - 2010
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar