måndag 16 december 2013

Grillad zucchini med gremolata

2 små zucchini
1 tsk salt
2 msk olivolja

Gremolata
1 knippe slätbladig persilja
2 vitlöksklyftor
skalet av 1 citron
1 msk hackad mandel
1 dl russin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 250°C (grill).
Skär zucchinin på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga i 5-10 minuter så att vätskan dras ut. Torka skivorna med hushållspapper.
Lägg skivorna i en ugnssäker form och pensla med lite olivolja. Stek eller grilla i ugnen i ca 5 minuter på var sida.

Gremolata: Finhacka persiljan och vitlöken. Skölj citronen väl och riv skalet fint utan att få med det vita.
Rosta mandeln i en torr stekpanna i ca 2 minuter. Finhacka den.
Blanda citronskal, persilja, vitlök, olja, mandel och russin. Salta och peppra.
Strö blandningen över zucchiniskivorna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar