1 kg potatis
1/2 kg havs salt(det star rätt – 1/2 kilo)
Vatten
Så här gör Du:
Tvätta potatisen noggrant – skala inte. Lägg dem i en djup kastrull, häll på
allt salt (om Du ökar på receptet så skall det vara 1/2 kilo salt per 1 kg
potatis !). Täck potatisen med vatten. (Vattnet skall vara så salt att
potatisarna faktiskt flyter)
Låt vattnet koka upp och koka, med ett lock på glänt, i 10 - 15 minuter, innan
du börjar prova om potatisen är färdig.
När potatisen är färdig, häll bort det mesta vattnet – sänk värmen till ett
minimum – och ställ tillbaks kastrullen. Nu ska Du torka potatisen – skaka
kastrullen försiktigt upp och ned. När resterande vatten har ångats bort, stäng
av spisen och täck potatisen med en tehandduk i ca 5 minuter. Potatisen kommer
att bli lite `skrynklig`med ett tunt lager salt på.
Lägg upp i en skål och servera med `Mojo` (recept nedan). Skala med fingrarna
och doppa i `Mojon`.
Mojo Verde:
1 hel vitlök
½ tsk Kummin
150 ml Vit Vins Vinägar
1 tsk Havs Salt
1 handfull färska Koriander Löv
200 ml Extra Virgin Oliv Olja
Så här gjör Du:
Skala vitlöks klyftorna.
Lägg vitlöken, kummin, vinäger och salt i en mixer och kär till en fin puree.
Hacka koriandern. Blanda med oliv oljan
Häll i korianderoljan i en fin stråle i mixern och kör till en emulsion.
Mojo Rojo
3 torkade Chiles, styrka efter smak !
1 hel vitlök
½ tsk Kummin
150 ml Vit Vins Vinägar
1 tsk Havs Salt
1/2 tsk Paprika, söt eller stark, allt efter smak
200 ml Extra Virgin Oliv Olja
Så här gör Du:
Lägg chilen i hett vatten och låt dra ett par minuter. Ta upp och torka av.
Skala vitlöks klyftorna.
Lägg chilen, vitlöken, kummin, vinäger, salt och paprika i en mixer och kär
till en fin puree.
Häll i oliv oljan i en fin stråle i mixern och kör till en emulsion.
På Kanarieöarna äter man ibland ovanstående Papas Arrugadas med papegoj fisk -
Viejas con papas arrugadas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar