tisdag 26 november 2013

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp


Från Ica Buffé

150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
mild olivolja till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka kruspersilja
350- 400 g färsk linguini eller tagliatelle
1/2 burk svart tapenad (à 200 g)
ev riven parmesanost till servering

1. Skär salamin i tunna strimlor. Stek dem i het panna med olivolja tills de blivit krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Häll av kronärtskockorna. Skär dem i bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i tomaterna och låt dem ta färg runt om.
3. Sänk värmen. Tillsätt lite olivolja, vitlök och kronärtskockorna. Smaka av med saltet och pepparn. Hacka persiljan och blanda i.
4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rör ner tapenaden. Smaka ev av med salt och peppar.
5. Lägg upp pastan och fördela tomater och skockor ovanpå. Toppa med salamikrisp. Servera gärna med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar