1 liter färsk svamp
cirka 60 g hel skållad mandel
1–2 gula lökar
(oliv)olja till stekning
2 rosmarinkvistar
salt, svartpeppar
10–12 gula körsbärstomater
4 dl vatten
5 dl får eller getmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
2–3 duttar kajennpeppar
3 dl polentagryn
1 dl riven pecorinoost
Flingsalt
Halvera och grovtärna löken, stek på knapp medelvärme i lite olja med rosmarinkvist minst 5 minuter. Salta och peppra, ta upp.
Ansa och dela svampen under tiden. Stek den i olja med ny rosmarin, smaksätt. Blanda i lök och mandel, ta upp. Stek slutligen halverade tomater i olja på högsta värme, salta och peppra. Blanda med svampen.
Koka samtidigt upp vatten, mjölk och buljong med kajenn, vispa i grynen och sänk till svag värme. Låt småkoka under tät omrörning 7–8 minuter. Rör i osten, så att den smälter. Polentan ska bli porös och något rinnig, tillsätt annars mera vatten.
Servera med flingsalt. Om du vill ha en ännu matigare rätt, komplettera med Salsiccia.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar