måndag 25 november 2013

Babotie


1 st vitt bröd
2 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja
2 msk smör
800 g köttfärs
1 msk örtkryddor torkade
1 msk curry
2 dl sultanrussin
2 msk mandel
2 msk mango chutney
svartpeppar
7 st lagerblad
3 dl mjölk
2 st ägg
Börja med att blötlägga brödet i vattnet.

Skala, finhacka och fräs lök och vitlök i olja tills det blir genomskinligt. Blanda i köttfärsen. Pressa vattnet ur brödet och blanda i också detta. Tillsätt kryddor, chutney, russin och mandel.

Fördela köttfärsblandningen jämnt i en liten ugnssäker form. Placera lagerbladen jämnt över blandningen. Grädda i 22 minuter i 180 graders ugnsvärme.

Vispa upp äggen lätt och blanda dem med mjölken. Häll detta över Bobotien. Låt grädda ytterligare cirka 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Ta bort lagerbladen. 

Servera med ris och chutney samt en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar