måndag 25 november 2013

Saras tårta


Sockerkaksmet
 1 1/2 dl vetemjöl
 1 dl strösocker
 2 tsk bakpulver
 150 g smör (smält)
 3 äggulor
 5 msk mjölk

 Marängsmet
 3 äggvitor
 2 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 mandelspån

 Fyllning eller dekoration:
 3 dl vispad grädde
 Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)



Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med sockerkaks-smeten :
Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.
Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Gör sen marängsmeten :
Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)
Bred ut marängen ovanpå den första smeten. 
Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg
Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan.
Lägg på den andra halvan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar