måndag 25 november 2013

Kaneldoftande köttgryta

800 g nötkött
2 äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure´
3 dl rött vin
6 dl vatten
2-3 buljongtärningar
2 tsk socker
1/2-1 krm kanel
Persilja 
Salt 
Peppar

Tillbehör:
Smörstekta äppeltärningar



Gör så här

Skär köttet i tärningar och bryn det.
Krydda med salt och peppar.
Lägg köttet åt sidan.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
Bryn äpplen, vitlök och tomatpure´.
Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.
Låt grytan småkoka tills köttet är mört.
Smaka av med socker och kanel.
Strö över finklippt persilja.
Servera med kokt potatis, smörstekta äpplen och svartvinbärsgele`

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar