- 600 gpotatis, riven
- 600 grödbetor, riven
- 1 stgul lök, riven
- 2 stvitlöksklyftor, pressade
- 100 gsötmandel, hackad
- 1 tskfärsk rosmarin, hackad
- 2-3 tsksalt
- 1 tskvitpeppar
- 3 dlgrädde (valfri fetthalt)
- 1 dlcrème fraiche, 34%
- 100 ggetost, skivad
- 1 dlströbröd
- 1-2 mskhonung
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatis, rödbetor, lök, vitlök, hälften av mandlarna, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform. Vispa ihop grädde och crème fraiche, häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45 min. Ta ut formen, lägg på ost, resterande mandel och strö på ströbröd. Grädda ca 15 min, tills gratängen fått fin, gyllene färg. Ringla honung över och strö på några blad rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar