2 msk olivolja
2 msk ingefära hackad
2 st kanelstänger
6 st Schalottenlök
500 g sötpotatis
4 st morötter
120 g katrinplommon
3 dl kikärtor
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk spiskummin
1 st saffran
1 st koriander
1 dl mynta
1 dl sötmandel
6 dl couscous
1. Skala lökarna. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Hetta upp oljan, fräs ingefära och kanelstänger i 1 minut. Tillsätt lök och fräs tills den fått lite färg. Tillsätt morötter och sötpotatis och fräs en kort stund.
2. Tillsätt sedan plommon och kikärter. Krydda med spiskummin, saffran, salt och peppar. Häll på vatten, buljongtärning och låt koka 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Under tiden rostar du mandeln hel i en torr stekpanna och kokar couscous.
3. Häll upp couscous i en stor skål eller på ett fat. Gör en grop i mitten och häll grytan i den. Strö över rostade mandlar, koriander och mynta.
2. Tillsätt sedan plommon och kikärter. Krydda med spiskummin, saffran, salt och peppar. Häll på vatten, buljongtärning och låt koka 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Under tiden rostar du mandeln hel i en torr stekpanna och kokar couscous.
3. Häll upp couscous i en stor skål eller på ett fat. Gör en grop i mitten och häll grytan i den. Strö över rostade mandlar, koriander och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar