söndag 24 november 2013

Canneloni med spenat och gorgonzola


Tomatsås
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk basilika
1 krm oregano
1 krm timjan
2 st konserverade tomater hela

250 g spenat
smör
muskotnöt malen
200 g champinjoner
1 st röd lök
250 g kesella
100 g gorgonzolaost
1 dl valnötter
200 g lasagneplattor

1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.

4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.

5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar