söndag 24 november 2013

Kladdkaka med polly och färskostswirl


  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 100 g rostade salta cashewnötter
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket® färskost naturell
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g segt chokladgodis, t ex Polly
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.
  3. Hacka nötterna grovt.
  4. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
  5. Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
  6. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset.
  7. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar