- 150 g Arla® Svenskt Smör
- 150 g mörk choklad 70%
- 100 g rostade salta cashewnötter
- 3 ägg
- 2 dl Arla Köket® färskost naturell
- 2 dl rårörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 100 g segt chokladgodis, t ex Polly
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.
- Hacka nötterna grovt.
- Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
- Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
- Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset.
- Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar