Från Ica Buffe
6 personer
1050 g grytbitar
1.5 dl viltfond
olja
salt och peppar
1.5 lök
3 palsternackor
3 morötter
3 vitlöksklyftor
4.5 dl rödvin
1.5 dl rödvinsvinäger
3 msk enbär
1.5 tsk timjan
450 g skogssvamp
75 g ädelost
4.5 dl vispgrädde
1.5 msk soja
1.5 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse
Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Skala och pressa vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden.
Koka under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme.
Ansa och dela ev stora svampar. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé. Red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar