söndag 24 november 2013

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Från Ica Buffe

6 personer

1050 g grytbitar 
1.5 dl viltfond 
olja 
salt och peppar 
1.5 lök 
3 palsternackor 
3 morötter 
3 vitlöksklyftor 
4.5 dl rödvin 
1.5 dl rödvinsvinäger 
3 msk enbär 
1.5 tsk timjan 
450 g skogssvamp 
75 g ädelost 
4.5 dl vispgrädde 
1.5 msk soja 
1.5 msk svartvinbärsgelé 
majsstärkelse 


Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Skala och pressa vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden.
Koka under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme.
Ansa och dela ev stora svampar. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé. Red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar