söndag 24 november 2013

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Från Ica Buffe

250 g kyld smördeg, 1 förpackning
4 små färska fikon1 dl saltrostade mandlar250 g chèvreost1 msk färsk rosmarin+små kvistar till garnering1 ägg till penslingFlingsaltSvartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Dela degen i 24 bitar och sprid ut dem lite på plåten.
Skiva fikonen tunt. Hacka mandeln. Skär bort kanterna på chèvren (använder du feta ost så skär den i skivor). Lägg en fikonskiva på varje smördegsplatta.
Smula över chèvren (eller fetaosten). Strö över mandel och finhackad rosmarin. Pensla med uppvispat ägg. Stör över flingsalt och peppar.
Tillaga i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin gyllene färg och är genomgräddade. Låt svalna på galler. Garnera med rosmarinkvistar. Servera dem ljumma till en god drink.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar