Från Ica Buffe
600 - 800 gram fläskkarré
1 stor gul lök
1 tsk salt
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpeparkorn
1 1/2 dl katrinplommon
1 msk kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vatten
1 stort rött äpple
3 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
Skär köttet i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Fräs löken och lägg över i en kastrull.
Bryn köttet i omgångar. Lägg över i kastrullen.
Salta och rör om.
Tillsätt katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, fond, vinäger och vatten.
Låt koka upp och sedan sjuda under lock ca 40 minuter. Tills köttet är mört.
Kärna ur äpplet och dela i klyftor.
Tillsätt grädde, soja och äpple.
Småkoka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt.
Servera med kokt potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar