torsdag 18 juli 2013

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

Från Ica Buffe

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska

Garnering:
1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här:

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min.

2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.

4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar