- 2 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 200 g mörk kvalitetschoklad 70%
- 100 g smör
- 2 msk starkt kaffe
Fudge glaze- 1 ¼ dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk ljus sirap
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
- Vispgrädde och cocktailbär till garnering
Gör så här:- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Smält smöret och rör ner kaffet.
- Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem.
- Låt svalna.
Fudge glaze- Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna en liten stund.
- Finhacka den mörka chokladen, häll hacket i kastrullen och rör slätt. Låt svalna något, häll den sedan i gropen på kakorna.
- Garnera med en klick lättvispad grädde och ett cocktailbär.
Här finns mina favoritrecept. En del av dem är mjölk-och glutenfria, eftersom en av familjemedlemmarna är överkänslig mot gluten och mjölkprotein.
söndag 24 november 2013
Leilas Mississippi mud cupcakes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar