måndag 25 november 2013

Långkokt högrev med gräddig dragonsås


Långkokt högrev.
ca 1½ kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon(jag hade inlagd..)
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten


Gör så här:
1. sätt på ugnen på 125 grader
2. Skala lök å morot å dela dem i grova bitar.
3. Pusta högreven å lägg trångt tillsammans med de andra ingredienserna i en ugnstålig kastrull (jag hade min lergryta) å häll på vatten tills det täcker. (jag tog lite för lite)
4. Ställ in i ugnen å tillaga under lock i 7 timmar.
5. Ta upp köttet å sila av 6 dl av spadet till såsen å lägg sedan tillbaka köttet i spadet.


Topping till köttet.
Blanda 3 finhackade schalottenlökar med 1 dl hackad persilja, 2 msk finhackad dragon å 2 msk finrivet citronskal.
Toppas köttet med blandningen innan serveringen.


Gräddig dragonsås.
6 dl spad från kött-koket
3 dl vispgrädde
2 schalottenlökar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
salt vitvinsvinäger redning


Gör så här:
1. Koka i hop spadet tills det återstår hälften. Tillsätt grädden å koka i hop i ca 5 minuter.
2. Skala å finhacka löken å tillsätt den tillsammans med örterna.
3. Smaka av såsen med salt å lite vitvinsvinäger.
4. Red av såsen om den känns tunn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar