300 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl chilisås (av ketchuptyp)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 dl lättcrème fraiche
ca 300 g färska lasagneplattor
ca 2 dl riven parmesanost
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och riv morötterna fint. Skala, halvera och skär lök och vitlök i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs morötter, lök, vitlök och chili ca 3 minuter i 2/3 av oljan i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, chilisås, paprikapulver och spiskummin. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
Blanda i crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Lägg lasagneplattor i bottnen och sås på översta lagret. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
Fänkålssallad: Ansa fänkålen och skala löken. Skär fänkål och lök i mycket tunna skivor, använd gärna en mandolin.
Häll av och skölj bönorna. Blanda fänkål, lök och bönor med hackad koriander, limeskal, resten av oljan och flingsalt. Servera salladen till lasagnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar