800 g benfri fläskkarré
1/2 liten apelsin
1 liten gul lök
4 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 tsk oregano
2 lagerblad
1 msk socker
2 msk olja
1 tsk salt
Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Tvätta skalet på apelsinen och skär halvan i klyftor. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.
Lägg alla ingredienser i en gryta tillsammans med olja och salt. Koka upp och låt småkoka utan lock tills köttet är mört och vätskan nästan kokat bort, 1 1/2–2 timmar. Rör om då och då, skumma om det behövs.
Ta upp apelsinklyftorna och lagerbladen. Höj värmen och fräs köttet i fettet tills alla bitar fått färg, ca 10 minuter.
Dra isär köttet i strimlor direkt i grytan med hjälp av två gafflar.
Servera köttet på varma Majsortillas med salsa och Guacamole, strimlad rödlök, hackad koriander och ev litegräddfil. Pressa limejuice över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar