söndag 24 november 2013

Varma kaneläpplen med krokantglass

Från Ica Buffe


  • 6 äpplen
  • ca 800 g
  • 100 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • ½ dl + 3 tsk honung
  • 50 g + 2 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • risglas med vaniljsmak

Gör så här

  1. Hacka mandeln.
  2. Blanda socker, ½ dl honung och 1 krm salt i en kastrull. Tillsätt 50 g smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då.
  3. Bred ut på bakplåtspapper till 1/2 cm tjock platta.
  4. Låt stelna i frysen ca 10 minuter.
  5. Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter.
  6. Hacka under tiden krokanten rovt, gärna i matberedare, hacka ingefäran.
  7. Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl av krokanten till servering.
  8. Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar.
  9. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
  10. Fräs dem i kanel och 2 msk smör i ca 2 minuter.
  11. Ringla över 3 tsk honung.
  12. Servera med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar