Varma kaneläpplen med krokantglass
Från Ica Buffe
- 6 äpplen
- ca 800 g
- 100 g sötmandel
- 2 dl socker
- ½ dl + 3 tsk honung
- 50 g + 2 msk smör
- 2 tsk kanel
- 1 krm salt
- risglas med vaniljsmak
Gör så här
- Hacka mandeln.
- Blanda socker, ½ dl honung och 1 krm salt i en kastrull. Tillsätt 50 g smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då.
- Bred ut på bakplåtspapper till 1/2 cm tjock platta.
- Låt stelna i frysen ca 10 minuter.
- Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter.
- Hacka under tiden krokanten rovt, gärna i matberedare, hacka ingefäran.
- Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl av krokanten till servering.
- Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar.
- Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
- Fräs dem i kanel och 2 msk smör i ca 2 minuter.
- Ringla över 3 tsk honung.
- Servera med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar