tisdag 10 januari 2017

Äppel- och baconbiffar med fetaoströra

4 P

900 potatis 
1/2 paket bacon (à 140 g) 
ca 4 stora äpplen 
1/2 knippe salladslök (à 120 g) 
500 g blandfärs 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
4 msk smör 
hackad persilja till garnering

Sås
2 dl getyoghurt
1 vitlöksklyfta 
1/2 paket fetaost (à 140 g) 
ev 1 droppe tabasco (ev mer efter smak)

Gör så här

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna.
Skala och riv 1/4 av äpplena grovt. Strimla salladslöken.
Blanda färsen med äpple, salladslök, bacon, salt och peppar. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per portion. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter, på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.
Klyfta och kärna ur resten av äpplena. Stek äppelklyftorna i resten av smöret ca 3 minuter i en stekpanna.

Sås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost och ev tabasco.


Servera biffarna med de stekta äppelklyftorna, kokt potatis toppad med persilja och fetaoströran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar