torsdag 6 november 2014

Vietnamesisk glasnudelsallad med grillad rostbiff

4 P

100 g Glasnudlar
2 st Färska Morötter
0,5 st Gurka
1 st Röd Paprika
0,3 st Isbergssallat
250 g Rostbiff Skivor
2 dl Cashewnötter Saltade
3 st Salladslök
1 dl Koriander - färsk
1 msk Sesamfrön

Dressing
1,5 st klyftor Vitlök
2 msk färsk Ingefära
1 st Chilipeppar Röd
2 msk Fisksås
1 tsk Honung
2 msk Lime
2 msk Risvinäger
2 msk Rapsolja
2 msk Vatten
1 tsk Sesamolja
0,5 st krukor Koriander - färsk
1 krm Salt


1. Dressingen: Lägg finhackad vitlök och riven ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillsätt hackad koriander. Låt stå en stund.

2. Tillaga du nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten. 

Strimla köttet. 
Skala och strimla morötterna. Strimla gurka, paprika och sallad. Skiva salladslöken. Blanda ihop allt och häll över dressingen. Strö över cashewnötter, koriander och sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar