Ingredienser
- Kyckling
- 600 g Kycklingfile
- 4 msk Pesto Grön
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 1 st Tandpetare
- Topping
- 1 dl Creme Fraiche
- 1,5 dl Vispgrädde
- 50 g Parmesanost
- 1 st klyftor Vitlök Vanlig
- Tillbehör
- 250 g Haricot Verts
- 125 g Körsbärstomater
- 0,5 st Gurka
- 3 dl Basmatiris
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kyckling: Halvera kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra kycklingfiléerna och bred ut 1 msk pesto på varje filé. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg filéerna i en ugnsfast form.
3. Topping: Riv parmesanost och vitlök på ett rivjärn. Blanda med crème fraiche och grädde i en bunke. Bred ut röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
5. Tillbehör: Förväll haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg
2. Kyckling: Halvera kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra kycklingfiléerna och bred ut 1 msk pesto på varje filé. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg filéerna i en ugnsfast form.
3. Topping: Riv parmesanost och vitlök på ett rivjärn. Blanda med crème fraiche och grädde i en bunke. Bred ut röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
5. Tillbehör: Förväll haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg
upp i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurka i bitar. Lägg upp i en skål.
Servera pestokycklingen tillsammans med ris, haricots verts, tomater och gurka.
Servera pestokycklingen tillsammans med ris, haricots verts, tomater och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar