torsdag 6 november 2014

Pestorullad kyckling med krämig osttopping

Ingredienser

  • Kyckling
  • 600 g Kycklingfile
  • 4 msk Pesto Grön
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 1 st Tandpetare
  • Topping
  • 1 dl Creme Fraiche 
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 50 g Parmesanost
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig
  • Tillbehör
  • 250 g Haricot Verts
  • 125 g Körsbärstomater
  • 0,5 st Gurka
  • 3 dl Basmatiris











1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kyckling: Halvera kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra kycklingfiléerna och bred ut 1 msk pesto på varje filé. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg filéerna i en ugnsfast form.

3. Topping: Riv parmesanost och vitlök på ett rivjärn. Blanda med crème fraiche och grädde i en bunke. Bred ut röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.

4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5. Tillbehör: Förväll haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg 
upp i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurka i bitar. Lägg upp i en skål.

Servera pestokycklingen tillsammans med ris, haricots verts, tomater och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar