måndag 9 december 2013

Zucchiniplättar med äppel- och morotssallad


2,5 dl dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2,5 dl mjölk
1 grovriven zucchini
200 g grovriven halloumi
1 urkärnad, finhackad röd chili
0,5 dl finhackad mynta (spara några blad till garnering)
2 krm svartpeppar
3 msk smör, eller olivolja


Äppel- och morotssallad:
1 urkärnat, rivet eller finhackat äpple
2 grovrivna eller finhackade morötter
0,5 dl rostade pumpakärnor
2 msk olivolja
0,5 citron, rivet skal och pressad saft
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa samman ägg och mjölk och blanda med mjölblandningen. Vänd ner zucchini, haloumi, chili, mynta och peppar i smeten.
Stek plättarna i smör i het plättlagg eller het stekpanna, plättarna ska vara 4-5 centimeter i diameter. Vänd dem när de får bubblor på ovansidan, det tar cirka 1 minut.
Blanda alla ingredienser till äppel- och morotssalsan. Servera plättarna ljumna tillsammans med salsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar