10 P
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar