1 morot
1 zucchini
2 fina röda lökar
Några champinjoner
cirka 10 st potatisar, gärna av sorten
Amandine eller sparrispotatis
1 ask coctailtomater (ta gärna på kvist om det finns, de smakar godare.)
1 knippe grön sparris
1 påse jungfrusallad
1 näve cashewnötter
1. Skala och dela moroten grovt. Dela zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Dela champinjonerna om de är stora. Dela potatisarna i halvor. Lägg alltihopa på en
plåt och ringla över lite olja, salta och peppra.
2. Rosta i ugnen på 225 grader tills grönsakerna har fin färg och är mjuka men inte utan tuggmostånd. Ta ut och låt svalna.
3. Under tiden skala sparrisarna och stek dem i panna tills de har fin färg. Var upp-märksam på att inte steka dem för länge.
4. Blanda sedan de rostade och stekta grönsakerna med tomaterna och jungfrusalladen till en härlig, luftig sallad. Arrangera på ett vackert fat med den glacerade högreven och cashewnötter på toppen. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar