6 PORTIONER
- 3 gula lökar
- 1/2 vitlök
- 15 svartpepparkorn
- 5 kg färska tunna revbensspjäll
Sticky barbecue glaze
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 2 dl glutenfri soja
- 2 dl flytande honung
- 2 dl ketchup
- 2 bitar färsk ingefära
- 4 klyftor vitlök
- Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
- Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
- Lägg dem på en ugnsplåt och pensla med barbecue glaze, recept nedan.
- Griljera spjällen i cirka 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen. När glazen torkat in lite och fått färg är de färdiga.
Sticky barbecue glaze
- Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
- Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör i den i glazen.
Servera gärna coleslaw och home fries till spareribsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar