söndag 24 november 2013

Leilas Sticky Spareribs


6 PORTIONER

  • 3 gula lökar
  • 1/2 vitlök
  • 15 svartpepparkorn
  • 5 kg färska tunna revbensspjäll

Sticky barbecue glaze

  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl glutenfri soja
  • 2 dl flytande honung
  • 2 dl ketchup
  • 2 bitar färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  1. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
  2. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
  5. Lägg dem på en ugnsplåt och pensla med barbecue glaze, recept nedan.
  6. Griljera spjällen i cirka 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen. När glazen torkat in lite och fått färg är de färdiga.

Sticky barbecue glaze

  1. Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör i den i glazen.
Servera gärna coleslaw och home fries till spareribsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar