torsdag 21 november 2013

Kycklinggryta med aprikos


10–12 torkade aprikoser
2 dl vatten
ca 600 g kycklinglårfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes eller cayennepeppar
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar



Lägg aprikoserna i blöt cirka 10–15 minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta. Börja med att steka lök och vitlök ett par minuter.

Tillsätt kyckling och kryddor. Blanda och lägg på locket och låt koka ihop under lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är klar. Häll av vattnet från aprikoserna och tillsätt mot slutet av koktiden.

Om det bildats mycket vätska låt grytan puttra några minuter utan lock. Servera med bulgur eller couscous och en sallad.



Till servering

bulgur,couscous eller glutenfritt alternativ såsom quinoa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar