10–12 torkade
aprikoser
2 dl vattenca 600 g kycklinglårfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes eller cayennepeppar
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Lägg aprikoserna i
blöt cirka 10–15 minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva
lök och vitlök i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta. Börja med att steka
lök och vitlök ett par minuter.
Tillsätt kyckling och
kryddor. Blanda och lägg på locket och låt koka ihop under lock i cirka 15
minuter tills kycklingen är klar. Häll av vattnet från aprikoserna och tillsätt
mot slutet av koktiden.
Om det bildats mycket
vätska låt grytan puttra några minuter utan lock. Servera med bulgur eller
couscous och en sallad.
bulgur,couscous eller glutenfritt alternativ såsom quinoa
Till servering
bulgur,couscous eller glutenfritt alternativ såsom quinoa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar