torsdag 10 oktober 2013

Cevapcici med fetaröra

2 pressade vitlöksklyftor
1 citron, det yttersta finrivna skalet
1 tsk salt
1 krm chilipulver
1 tsk milt sött paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 tsk malen spiskummin
500 g lamm- eller nötfärs

2 små rödlökar
1 tsk strösocker
2 msk rödvins- eller vit balsamvinäger

2 tomater

75 g fetaost
1 1/2 dl getyoghurt
1 msk finstrimlad mynta
1/2–1 msk olivolja till fetaröran
olivolja till pensling




Gör så här
Blanda vitlök, citronskal, salt, chilipeppar, paprika­pulver och spiskummin i en bunke. Lägg i färsen och blanda snabbt ihop.

Dela färsen i 6–8 delar och rulla dem till avlånga biffar, cevapcici. Trä biffarna på spett, krama färsen runt spetten och lägg dem på en tallrik.

Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda löken med sockret tills den saftar sig. Blanda i vinägern.

Hacka tomaterna. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda fetaost, yoghurt, mynta och olja.

Hetta upp en stekpanna. Pensla spetten med oljan och stek dem runtom i stekpannan, 5–8 minuter.

Servera cevapcici i pitabröd med fetaröra, picklad lök och hackade tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar