1 butternut pumpa
600 g ryggbiff
2 rödlökar
2,5 lime
1 ask(ar) mascarponeost (250 g)
0,5 dl färsk salvia
1 bit(ar) parmesanost
olja
smör
salt och peppar
12 träspett
Dela pumpan på längden och skrapa ur kärnorna. Ringla olja över snittytorna och salta. Baka pumpahalvorna i ugn på 200 grader i ca 50 min. När pumpan är färdig ska den vara mjuk i fruktköttet. Använd en liten kniv för att känna efter.
Lägg träspetten i blöt. Skär köttet i 2 cm stora kuber. Skala löken och dela den i klyftor. Varva köttet och löken på spetten. Hetta upp smör och olja i en panna och salta och peppra direkt i stekpannan. Bryn ett par spett åt gången. Låt gärna köttet vara lite rosa i mitten. Skär 2 lime i centimetertjocka skivor och stek dem i samma panna som köttet. Stek i ca 1 minut på varje sida så att limen får en fin yta.
Lägg träspetten i blöt. Skär köttet i 2 cm stora kuber. Skala löken och dela den i klyftor. Varva köttet och löken på spetten. Hetta upp smör och olja i en panna och salta och peppra direkt i stekpannan. Bryn ett par spett åt gången. Låt gärna köttet vara lite rosa i mitten. Skär 2 lime i centimetertjocka skivor och stek dem i samma panna som köttet. Stek i ca 1 minut på varje sida så att limen får en fin yta.
Gör fyllningen till pumpan genom att blanda mascarpone med saften från ½ lime och finhackad salvia. Salta efter smak. Fyll gropen i pumpahalvorna med mascarponekrämen och grovriv parmesan över. Dela pumpahalvorna i två och servera till grillspetten med stekt lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar