4 port
500 g potatis (gärna marilyn)
2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1 liten purjolök (à ca 150 g)
100 g gorgonzola
2 dl riven västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering
1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint.
3.Varva potatis, päron, purjolök, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
4.Mixa ostarna med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i matberedare. Häll blandningen i formen.
5.Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något och strö ev över paprika och persilja vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar