4 tomater
4 cm gurka 1
röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
2 dl plockade blad av basilika och persilja
2 tsk kapris salt peppar
1. Börja med att rosta båda paprikan i ugnen: dela och skär bort kärnorna. Skär i 1,5 centimeter stora strimlor. Ringla lite olivolja över och baka i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
2. Skär resten av grönsakerna, tomaterna och gurkan i kuber och strimla löken tunt. Lägg sedan i en stor salladsskål.
3. Salta och peppra grönsakerna i skålen.
4. Riv vitlöksklyftan över salladen, tillsätt kapris och rödvinsvinäger efter smak, ca 2 msk.
5. Blanda runt och tillsätt olivoljan.
6. Skär eller riv brödet i bitar och blanda ner.
7. Avsluta med plockade färska örter och paprikan från ugnen. Skala paprikan om du vill innan den går i salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar