torsdag 19 december 2013

Panzanella

400 g dagsgammalt surdegsbröd i bitar 
4 tomater 
4 cm gurka 1
 röd paprika 
1 gul paprika 
1 rödlök 
1 vitlöksklyfta 
2 msk rödvinsvinäger 
1 dl olivolja 
2 dl plockade blad av basilika och persilja 
2 tsk kapris salt peppar 


1. Börja med att rosta båda paprikan i ugnen: dela och skär bort kärnorna. Skär i 1,5 centimeter stora strimlor. Ringla lite olivolja över och baka i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
2. Skär resten av grönsakerna, tomaterna och gurkan i kuber och strimla löken tunt. Lägg sedan i en stor salladsskål.
3. Salta och peppra grönsakerna i skålen.
4. Riv vitlöksklyftan över salladen, tillsätt kapris och rödvinsvinäger efter smak, ca 2 msk.
5. Blanda runt och tillsätt olivoljan.
6. Skär eller riv brödet i bitar och blanda ner.
7. Avsluta med plockade färska örter och paprikan från ugnen. Skala paprikan om du vill innan den går i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar