2 gula lökar
2 röda paprikor
2 klyftor vitlök
2 färska tomater
svartpeppar
färsk koriander
färsk persilja achiote (paprikabuljong) Caraotas negras800 g svarta bönor, färdigkokade 1 röd paprika, hackad 2 gröna paprikor, hackade 1 tsk salt 1 tsk råsocker 3 msk matolja 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök 1 tsk spiskummin
Steg 1
Lägg köttet i vatten(så mycket vatten att det täcker köttet).
Lägg köttet i vatten(så mycket vatten att det täcker köttet).
Hacka grönsakerna i små bitar, blanda i.
Sätt på lock, koka på låg värme i 4 timmar eller tills köttet är mjukt.
Ta ur köttet, låt svalna, strimla för hand trådsmalt och ta bort eventuellt fett.
Steg 2
Steg 2
Fräs strimlat kött i en gryta, stek i ungefär 3 min på medelvärme och strö på ca 1 msk paprikabuljong.
Tillsätt tomater, svartpeppar, koriander och persilja. Låt puttra i 15 min utan lock, tillsätt lite av köttbuljongen från steg 1.
Caraotas negras
Caraotas negras
Häll de svarta bönorna i en kastrull, tillsätt paprika, koka på svag värme med lock. Fyll ev. på med vatten under tiden.
8. Tillsätt salt och råsocker.
9. Fräs olja, lök och vitlök i en stekpanna tills de mjuknat, tillsätt spiskummin.
10. Häll över löken i kastrullen med bönblandningen, låt koka i 10-15 min på låg värme utan lock.
11. Servera köttgrytan med de svarta bönorna samt ris och stekt matbanan.
Till serveringris, kokt matbanan, skivad och stekt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar