800 g rostade eller kokta rotfrukter valfria
2,5 dl vitt vin
5 dl vatten
0,5 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk salt
0,25 tsk peppar
0,5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk
3 skivor lantbröd
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,25 tsk peppar
0,5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk
Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.
Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Servera soppan toppad med brödkrutonger.
Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Servera soppan toppad med brödkrutonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar